PATULJASTI ZEC TEDI

2.700,00 RSD
In stock
Delivery time 5 days
This article cannot be delivered!
PATULJASTI ZEC TEDI


Article Description

Kunići su veoma razigrani i društveni i mogu biti slobodni u kući, mada se većinom drže u kavezu. Ipak, kavez mora biti makar 80x40 cm. Na dno treba staviti piljevinu ili slamu i to treba redovno menjati, jer dno kaveza ne bi trebalo da bude mokro.
Inače vole da glođu i grizu… sve! Potrebno je posebno obratiti pažnju na kablove i otrovne biljke jer mogu napraviti problem i sebi i drugima. Kako mu ne bi bilo dosadno, savetuje se da kavez ili njegovo boravište napunite igračkama. Treba ih maziti i od malena držati u rukama ili u krilu i ne treba ih dizati za uši ili za kožu iza vrata.
Što se hrane tiče, seno mogu jesti u velikim količinama, ali njihova ishrana treba biti bogata svežim biljkama i povrćem. Vole šargarepe, brokoli, kelj, blitvu, detelinu, maslačak, peršun, semenke.. Ukoliko ih imate od kako su mali, svaku novu biljku treba uvoditi pojedinačno. Treba obratiti pažnju da neke namirnice treba izbegavati: cvekla, kupus, hleb, spanać, paradajz, krompir, čokolada.. Sveža voda je neophodna tako da je držite vrlo blizu njima i menjajte je redovno.
Kuniće morate redovno četkati jer se linjaju na svaka tri mseca. Vole puno da se kreću, živahni su i razigrani i imaju nagon za društvom. Sa drugim ljubimcima se lepo slažu, a agresivnost se može pojaviti ukoliko nisu kastrirani u odnosu sa drugim kunićima ili sa morskim prasetom.
Article Code 180025
Barcode 2000000067070
Tax (%) 20%
Unit kom
Model name PATULJASTI ZEC TEDI
Article type GLODARI
Tax is included in the price and there are no hidden costs
For purchases over 5.000,00 RSD delivery is free! Otherwise you pay for the shipment per kilogram.